Fotografiprisen 1994

Knut Bry er en veteran innen motefotografiet. Opprinnelig reiste han fra Hallingdal til Oslo for å arbeide som kokk, men veien førte han videre til Paris. Fra 1975 arbeidet han profesjonelt som fotograf, men livnærte seg også som modell i starten. Knut Bry’s praktiske kunnskaper om mat og egenerfaring som modell, skulle bli verdifulle erfaringer for fotoyrket. Bry gjorde seg særlig bemerket innen mote, reise og livsstil fra slutten av 1970-tallet, og har publisert fotografier i magasiner som Vogue, Condé Nast, Traveller, Elle, Esquire og Vanity. På Bry’s klientlister finner vi firmaer som Nike, Pierre Cardin, Christian Dior, Statoil, Piz Buin, Yves Saint Laurent, Citroen, Mercedes, Saab og Volvo.

Det iherdige arbeidet gav ham tidlig internasjonal anerkjennelser som ”Photographer of the Year”, USA, og ”American Photographer”, ”Magazine”, ”Fashion”.

Ved siden av en overveldende magasinproduksjon, har Knut Bry bortimot et 30 talls bokproduksjoner bak seg, noe som fra slutten av 1990 tallet har resultert i atskillige gull og sølvutmerkelser for ”visuelt” i flere kategorier.